Le Mat –Sov med gott samvete.

Om Le Mat

 

Le Mat är en franchisekedja för sociala företag som driver

Hotel, B&B och Hostel. Vi säljer gästnätter av hög kvalitet samtidigt som vi skapar arbete för människor som står långt från arbetsmarknaden.

 

Varje Le Mat är ett socialt företag. Det betyder att vi startar och driver företaget tillsammans. Vi kombinerar affärsmässighet med demokrati och egenmakt. Det har visat sig leda till livskraftiga företag och nya jobb. Vi erbjuder en arbetsgemenskap, möjlighet till utveckling och socialt entreprenörskap. Ladda ner PDF-folder om Le Mat-konceptet.

 

Italienska rötter

Förebilden för Le Mat är italienska Hotel Tritone i Trieste som startades för mer än 20 år sedan. Le Mat Europa är ett europeiskt samarbete för att stärka varumärket och sprida idén till fler länder. På så sätt startas fler sociala företag och det blir fler nya jobb. www.lemat.coop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör skillnad – CSR

Att samarbeta med Le Mat är ett sätt för företag och organisationer att medverka till ett ökat socialt ansvarstagande, Corporate Social Responsibility. Samarbetet kan se ut på många sätt exempelvis delägande i fastighet, sponsring, donation, kunskapsöverföring eller andra resurser.

 

Startprocessen i Le Mat Åkers Runö Station

Filmen beskriver hur LeMat startade i Åkersberga. Le Mat är ett Bed&Breakfast-koncept som ursprungligen kommer från Italien. Företagsformen är ekonomisk förening och syftet är att driva ett trivsamt och enkelt hotell, samtidigt som man skapar arbete åt medlemmarna samt erbjuder rehabiliteringsplatser. Filmen är framtagen av Temagruppen Entreprenörskap och Företagande, Tillväxtverket och ESF-rådet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Mat driver B&B, Hotel och Hostel. Hos oss får du en vistelse av hög kvalitet.

Du möts av ett personligt, respektfullt och varmt mottagande. Vi kallar det ACCOGLIENZA!

 

© Le Mat Sverige 2014. Producerad av PWR.